Yeni yılda bilişimci gençlik istiyoruz!

Çeşitli sponsorların desteği ile geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen bilişim projesinden haberiniz oldu mu?

Olmadıysa benden duyun: Gençler yazılım işine girdi!

İşte Utku Tarhan.

Ben Utku’ya hayran oldum. Siz de izleyin bakın, neler başarmış. Özellikle ailelere seslendiği kısma kulak vermenizi öneririm. İzleyiniz 

Utku gibi gençleri bu heyecan verici deneyimle buluşturan profesyonel bilişimciler. Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen bu muhteşem etkinlik, 2014'ün Mayıs ayında gerçekleşti.


Projenin kendi sitesinden aktarayım. Bakın ayrıntılar nelermiş:


“Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı Haftası” 
 
Türkiye Bilişim Derneği olarak 2014 yılının Mayıs ayında bir hafta sürecek “Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı” adlı bir etkinlik düzenleyeceğiz.

“Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı”, ilk, orta ve lise öğrencilerinin, her gün büyük keyifle oyun oynadıkları ve sosyalleştikleri bilgisayar ve internet teknolojileriyle aslında kendi programlarını da yazabileceklerini ve bunun çok basit bir şey olduğunu fark etmelerine yönelik bir etkinliktir.

“Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı” etkinlikleriyle genç nesillerin yoğun bir biçimde kullandıkları bilgisayar ve türevi cihazlarla internet teknolojilerinin sadece bir tüketim değil, aslında bir değer yaratma aracı olduğu algısını erken yıllarda kazanmalarını sağlamak üzere ilkokul, ortaokul ve liselerde çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

2014 yılının Mayıs ayında ilkokul 1. sınıf dışında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi en az 100.000 çocuğumuzun ilk bilgisayar programlarını yazmasını ve web sitelerini tasarlamalarını hedefliyoruz!




Çocuklarımız O Hafta Neler Yapacaklar? 
 
Programlama Çocuk Oyuncağı Haftası’nda ilkokul, ortaokul ve liseli gençlerimiz kendi okullarında:
  • Scratch
  • Microsoft Small Basic
teknolojilerini kullanarak bilgisayara ne yapması gerektiğini söyleyecekler ve ilk sayısal ürünlerini geliştirecekler.

Öğrenciler öğretmenlerinin rehberliğinde küçük programlar yazacak ve tasarlayacaklar.
Yine o hafta içerisinde çocuklarımız, bilgisayar ve internet dünyasının en önemli şirketlerinde genç yaşlarında önemli işlere imza atan ağabey ve ablaları ile video konferans aracılığıyla sohbet edecekler.


***

Bu güzel girişim, altı ay önce olmuş bitmiş bir proje olarak kalmasa keşke!

Çocuklarımızın geleceği için bu etkinlik sürsün, tekrarlansın istiyoruz. Hatta programlama eğitimi okullarda, müfredatta yer bulsa, her öğrenci bu dersi alabilse ya da en azından ders dışı etkinlik / eğitsel kol çalışması kapsamında eğitim sistemimize girse…

Bağlantıdaki ( izleyiniz ) videoda ABD Başkanı Obama’nın Aralık 2014’te TV ekranlarından yaptığı çağrıyı izleyiniz. Bizde de bu gibi projeleri tasarlama, uygulama işi sadece Bilişim Derneği gibi kaynakları, imkanları sınırlı bir dernekten öteye geçse, gençlerin bilişim teknolojileri ile ilgilenmesi devlet katında teşvik edilse...

2015'ten öncelikli beklentim, güç sahiplerinin bu yıl evlatlarımız için özgürlüğe, bilgiye, gıdaya ve güvenliğe kolayca ulaşılabilen bir yaşam kurması.. Gelecek nesillerin yozluk-yobazlıkla, yokluk-açlıkla, yasak-ayıpla kıstırılmış, daraltılmış, itelenip kakalanacakları bir çocukluk sürmeden yetişmesi.

Dilerim bu yıl okumak isteyen her çocuğun (öncelikle kızların) okula devam ettiği, edebildiği bir zihiyeti inşa ederiz.

Doğrusu biz bilişimci gençlik istiyoruz!
Bilimci nesiller yetiştirilsin istiyoruz.
Elindeki tableti sadece kullanmayı öğrenmekle kalmasın gençlerimiz, daha iyisini geliştirsin, icat etsin.
Ne güzel olurdu, değil mi?



Kaynak


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder